Индустриална Зона Плевен ООД е компания, която притежава и управлява индустриален и логистичен парк в Плевен: ИНДУСТРИАЛЕН ПАРК ПЛЕВЕН.

Компанията е собственост на БПД и ФПИ – и двете компании са с дългогодишна история, опит и експертиза в сферата на индустриалните имоти, жилищни и офис сгради, управление на хотели и ваканционни курорти, разположени в София и цяла България.

Всички проекти имат отлична инфраструктура, лесен достъп до транспортната мрежа.

Ние предлагаме развитие и управление на индустриални недвижими имоти, built-to-suit решения, спекулативно строителство, управление на имоти и съоръжения, управление на проекти, логистични услуги и др.

Площта на имота е 203 000 кв.м. и се състои от парцели с големина от 3 000 кв.м. до 18 000 кв.м. Имотите са с предназначение за промишлени и логистични сгради. На част от терените има готови за ползване административни и складови сгради.

Бългериън Пропърти Девелъпмънтс (БПД) е инвестиционна компания, лидер в развитието и управлението на индустриални и логистични имоти в цяла България. БПД е международна компания, част от Tavistock Group. Създадена е през 2004 г. и е първата компания в България, листвана на AIM – алтернативния пазар на Лондонската Фондова Борса.

През 2009 г. БПД се присъедниява към международната инвестиционна компания Тависток Груп, която е основана преди повече от 40 години от легендарния британски инвеститор Джоузеф Люис Инвестиционните сектори на компанията включват недвижими имоти, хотелиерство, ресторантьорство, спорт, енергетика, търговия на дребно, биотехнологии и науки за живота, селско стопанство и финанси.

БПД е водещ собственик, оператор и инвеститор в областта на индустриалните недвижими имоти в България. Компанията притежава и управлява имоти на ключови локации с обща отдаваема площ повече от 100 000 кв.м. и проекти за развитие около 400 000 кв.м. Инвестирани са над 100 милиона евро в силни идеи и активи. БПД е собственик на пет функциониращи логистични парка и складови бази с над 190 наематели.

От 2004 г. до 2019 г. постиженията на БПД включват:

 • над 100 000 кв.м. обща отдаваема площ на промишлени, складови и логистични площи;
 • над 400 000 кв.м. проекти в процес на развитие в София, Варна, Русе, Плевен, Бургас, Сандански и други;
 • повече от 190 международни и местни клиенти;
 • БПД присъства на 9 локации, с над 20 сгради в 5 логистични парка в страната;
 • над 20 000 палетоместа с висококачествени 3PL интегрирани логистични услуги;
 • Инвеститор клас A;
 • Редовен участник в конкурс „Сграда на годината“;

БПД като партньор:

 • международна компания, част от групата на Tavistock;
 • международни стандарти с експертни познания на месния пазар;
 • първокласни инвестииции на ключови локации;
 • множество завършени индустриални сгради в цялата страна;
 • силен опит и експертиза в управлението на проекти;

БПД е надежден партньор с отлична репутация.

ФеърПлей Интернешънъл АД (ФПИ) е българска инвестиционна компания с 25+ годишна история на успешен бизнес. Създадена през 1993 г., днес ФПИ е една от най- уважаваните компании и всепризнат лидер на пазара на недвижими имоти в България, символ на професионализъм и надеждност. В основата на философията на ФПИ стоят стремежът към иновации и непрекъснато усъвършенстване, създаването на по-добра среда за живот и развитие.

ФПИ инвестира в изграждането и управлението на жилищни общности, търговски центрове, хотели и ваканционни курорти, бизнес имоти, логистични паркове и селско стопанство. Компанията е построила над 500 000 м2 площи в различни сектори и управлява активи на стойност над 100 милиона евро. Компанията има детайлни познания за местния пазар, новаторски управленски екип и повече от 500 висококвалифицирани и опитни професионалисти.

Нашата цел е да правим качествени инвестиции, поддържайки най-високи стандарти във всички сектори, в които компанията ни развива своята дейност. Стремежът ни към подобряване на заобикалящия ни свят е в основата на нашата философия, а фундаментите на нашия успех са предприемаческият дух, новаторството, професионализмът, грижата за околната среда, отговорността, постоянството и, разбира се, нашия екип.

ФПИ е носител на най-престижните награди в сферата за недвижими имоти и хотелиерството, в т.ч. наградата на FIABCI Prix d’Excellence.

a: ул.Филип Кутев 137, административна сграда 1, етаж 2, 1407 София
m: +359 894 604 075 - e: iveta@industrialparkpleven.com
m: +359 893 042 376 - e: hristo@industrialparkpleven.com